Flyttstädning Göteborg

Samma dag som flyttbilen kör iväg ska hela huset städas och ibland ska den nya ägaren flytta in med sina möbler samma dag. På kort tid ska ett helt hus bli städat men var går gränsen mellan rent och smutsigt? Det finns inga fasta regler för hur rent det ska vara men att huset ska vara flyttstädat skrivs nästan alltin in i kontraktet. Köparen har normalt rätt att kräva att huset ska vara rent men problem kan uppstå när köpare och säljare har olika syn på vad som är rent.

För den som städar själv har Mäklarsamfundet ställt samman några krav som de menar gäller. Dessa krav är ganska hårda. Vid flyttstädningen ska exempelvis kyl och frys tvättas ordentligt. Tvättmaskinen, diskmaskinen och kökfläkten ska rengöras. Golven ska dammsugas och våttorkas, väggkrokar och spikar ska tas bort och fönstren ska tvättas både mellan fönsterrutorna och på utsidan. Detta är endast ett utdrag av vad som finns med bland Mäklarsamfundets krav gällande flyttstädning. För att undvika tvister mellan köpare och säljare kan man anlita en städfirma som hjälper en med flyttstädning.

Vad händer då om köparen tycker att städningen är dåligt utförd? Det är inte ofta som köparen går så långt att han stämmer säljaren. Oftast kontaktar köparen säljaren och ber om en ersättning. Det är inte ovanligt med sådana här tvister men för att undvika det kan man anlita en städfirma som hjälper en med flyttstädning.

Här kan vi hjälpa dig med din flyttstädning, storstädning av bostaden till ett förmånligt pris. Vi har en lång erfarenhet av flyttstädning och vi samarbetar idag med mäklare och flyttfirmor.

Inför flyttstädning:
Se till att bostaden är tömd samt att kyl och frys är avstängda/avfrostade innan städningen börjar. Eventuella befintliga skador skall rapporteras till oss innan vi startar.

Vi lämnar alltid en garanti på utfört arbete och en checklista på vad som är gjort till den som flyttar in i bostaden efter dig.